Maart = internationale maand in de strijd tegen darmkanker

Vroegtijdige opsporing van dikkedarmkanker verhoogt de kans op genezing. De behandeling is minder zwaar en je herstelt ook sneller.

Omdat maart de internationale maand is in de strijd tegen dikkedarmkanker, graag een woordje uitleg over de mogelijke testen hiervoor.

Zo geeft het Vlaams Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker mannen en vrouwen van 51 tot en met 74 jaar de kans om elke twee jaar een stoelgangtest te doen. Je neemt thuis zelf een staal van je stoelgang. Het onderzoek van het staal in het labo is gratis en het resultaat geeft aan of er al dan niet bloed in je stoelgang gevonden is. Bloed in de stoelgang kan afkomstig zijn van bloedende poliepen, mogelijke voorlopers van darmkanker.

Mensen die niet worden uitgenodigd door Vlaams Bevolkingsonderzoek, maar zelf wel een test willen doen, kunnen in de apotheek een FECOTEST® kopen. Dit is een medisch hulpmiddel voor de vroegtijdige opsporing van microscopisch (= occult) bloed in de stoelgang. Het is een eenvoudige test, verkrijgbaar zonder voorschrift, met een snel en betrouwbaar resultaat, die in je eigen vertrouwde omgeving kan worden toegepast.

Vraag ons gerust naar meer info!