Een persoonlijke begeleiding bij je medicatiegebruik!

Sinds 1 oktober 2017 hebben al 600.000 Belgen een huisapotheker gekozen. De huisapotheker maakt voor patiënten met een chronische aandoening een schema van alle geneesmiddelen en zelfzorgproducten.

Dat medicatieschema kan heel handig zijn. De juiste pil, op het juiste moment en in de juiste dosis, soms zijn we allemaal wel eens het overzicht kwijt.

Het medicatieschema is ook heel praktisch voor de huisarts (neem je bv ook nog andere medicatie dan dat hij heeft voorgeschreven?), voor de thuisverpleegkundigen of bij een opname in het ziekenhuis.

De keuze voor een huisapotheker is volledig vrij. Je kan op elk ogenblik van huisapotheker veranderen, door een nieuwe aan te duiden.

Tijdens de wachtdienst, op uitstap of omdat het je zo uitkomt, kan je een beroep doen op een andere apotheek. Die apotheker kan immers de belangrijkste gegevens over je medicatie raadplegen via het gedeeld farmaceutisch dossier. Zo ben je steeds zeker van een veilige aflevering.

Voor patiënten die 5 terugbetaalde geneesmiddelen per jaar nemen (waarvan minstens 1 chronisch) wordt het honorarium volledig terugbetaald door je ziekenfonds. Een gratis service die je gezondheid dus alleen maar ten goede komt.

Wens je meer te weten over wat deze dienstverlening voor jou kan betekenen? Spreek er ons zeker over aan!